29 syyskuuta 2012

Ruusunmarja – oikea terveyspommi

Tiesitkö, että ruusunmarjan sisältämää C-vitamiinia 100 grammassa on 14-kertainen määrä päivän tarpeeseen verrattuna. Siinä on paljon E-vitamiinia sekä melko paljon folaatteja ja joitain kivennäisaineita. Kuitupitoisuudeltaan ruusunmarja on ruisleivän veroinen.

Ruusunmarjaa on perinteisesti käytetty anemian, päänsäryn ja infektiotautien hoitoon. Ruusunmarjassa on runsaasti A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Sitä on ruusunmarjassa saman verran kuin porkkanassa. Lykopeeni-antioksidanttia taas ruusunmarjassa on enemmän kuin tomaatissa.

Ruusunmarjoista voidaan valmistaa hilloa, sosetta, mehua, kiisseliä, kastikketta, teetä tai viiniä. Ruusunmarja sopii myös vallan hyvin jogurtin maustamiseen tai vaikkapa puolukkapuuroon.

Ei kommentteja: