10 syyskuuta 2012

Riisitunturin kansallispuisto

Riisitunturin kansallispuisto on Lapin Posiossa sijaitseva kansallispuisto. Sen pinta-ala on 77 neliökilometriä, ja se on perustettu vuonna 1982.
Kansallispuisto on tunnettu erityisesti kostean ilmaston luomista rinnesoistaan. Riisitunturi valittiin vuoden valtakunnalliseksi retkikohteeksi 2010!
Riisitunturin kansallispuisto on parasta koillismaalaista tunturi- ja vaaraluontoa. Arvokkainta Riisillä ovat tunturin kupeita värittävät rinnesuot ja henkeäsalpaavinta sen huipulta avautuvat laajat näkymät Kitkajärville ja Posion metsämaisemiin.
  Riisitunturin uusimmat päiväreitit ovat Riisin Rietas ja Riisin Rääpäsy.
Kansallispuisto sijaitsee lähes kauttaaltaan yli 300 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella, ja tunturin molemmat laet kohoavat yli 450 metriin. Riisin Rääpäsy, kiertelee Riisitunturin lakia. Lähtöpiste on niin korkealla, että nousu on loiva.

Rääpäsystä puhutaan Koillismaalla, kun jotain tehdään vähemmän kunnolla, pikaisesti. Ja totta se on, tämä reitti on pituudeltaan 4,3 km ja aikaa sen kiertämiseen kuluu ainoastaan pari kolme tuntia.
Ja tästä meidän perheen tämän syksyn ruskaretki alkoi. Mukana retkellä ovat erämaan vaelluskoirat Chili ja Jumbo. Huomenna matkaajat suuntaavat kohti Juumaa ja Oulangan kansallispuistoa.

Ei kommentteja: