29 heinäkuuta 2012

Turistina Kymenlaaksossa

Suomen suurin merikarnevaali, Kotkan Meripäivät on järjestetty Kotkan Kantasatamassa ja keskustassa jo vuodesta 1962 lähtien. Meripäivien 50-vuotista taivalta juhlitaan tavallistakin näyttävämmällä ja monipuolisemmalla ohjelmistolla. Torstaina 26.7. alkava festivaali kokoaa ennakkoarvioiden mukaan Kotkaan noin 200 000 kävijää neljän päivän aikana. 

Pikaisen kaupunkikierroksen jälkeen matka jatkui veneellä Pyhtään Kaunissaareen.
 
Entisestä kalastajayhteisöstä, joka eli voimakkaimmin 1930 – 1950 luvuilla, on muistona pieni mutta moni-ilmeinen saaristokylä. Rannan vene- ja kalastustarvikevajat eli sarahit ovat selkeä osoitus saarelaisten katkeamattomasta yhteydestä ympäröivään mereen.

Pyhtään Kaunissaari on saavuttanut suosiota matkailijoiden keskuudessa vasta 1950-luvulta lähtien. Kesäkuukausina saaren ottavat omakseen lukuisat matkailijat ja lomailijat. Saarella on runsaasti loma-asutusta ja pienvenesataman ansiosta veneilijöillä on mahdollisuus nauttia Kaunissaaresta, itäisen Suomenlahden helmestä.

Kotkan Sapokasta kulkee kesäkuukausina päivittäinen yhteysalusliikenne Kaunissaaren kalastajakylään. Vakituisia asukkaita saarella on kuusi.

Mukana matkalla oli Ruotsin vahvistuksemme Malva sekä Jumbo-koira.

Ei kommentteja: