11 syyskuuta 2016

Tunturi-Lapin taival: 1. päivä

Tunturi-Lapin taival on 84 km pitkä reitistö, joka johdatti meidät Pallas – Ylläs tunturin kansallispuiston soiden kautta Pallaksesta Oloksen kautta Ylläkseen.Starttasimme Pallakselta ja noin viiden kilometrin alkulämmittelyn jälkeen matka jatkui Mäntyrovan, Torassiepin ja Sieppivaaran kautta Olokselle.
Sateisen kesän ja alkusyksyn takia maasto oli todella märkä ja paikotellen pitkospuut olivat todella vaarallisen heikossa kunnossa.
Mäntyrovan tulistelupaikalla pidettiin pieni hengähdystauko. Kansallispuiston autiotupiin koiratkin ovat tervetulleita, mutta vain muiden tuvan käyttäjien suostumuksella.
Lounastauiko pidettiin Torassiepin mökkikylän ravintolassa. Mökkikylä sijaitsee Torassieppi-järven rannalla aivan kansallispuiston kainalossa.
Mökkikylä tarjoaa mökkimajoituksen lisäksi erikoisuuksina kesäisin muun muassa heinälato-, kota-, ja eräkämppämajoitusta sekä talvella majoitusta lumihotelissa- ja iglussa.
Tällä kertaa jatkoimme kuitenkin kohti Oloksen hotellia, missä yövyttiin tilaavassa huoneistossa. Ja mitä parasta, retkikoirilta ei peritty lisämaksua ja huoneistossa oli sauna!

Ei kommentteja: