15 maaliskuuta 2015

Srinagar - Kashmirin laakson vuoristokaupunki

Srinagarin vuoristokaupunki sijaitsee Kashmirin laaksossa, 1 730 metriä merenpinnan yläpuolella, Jhelum-joen molemmilla rannoilla.
Joki ulottuu Intian ja Pakistanin alueelle ja sen pituus on noin 774 kilometriä. Sen alkupää on Jammu ja Kashmirin osavaltiossa, mistä se virtaa Pakistaniin.
Srinagarin kaupunki tunnetaan Dal- ja Naginjärvistään ja niillä kelluvista asunto- ja hotellilaivoista.
Vuodenaikojen vaihtelu sekä terveellinen ilmasto huokuttelevat vierailijoita ympäri vuoden.
Hazratbalin valkoinen moskeija sijaitsee Daljärven rannalla. Daljärvi vegemarkkinoineen on yksi Srinagar kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tällä kertaa markkinahumu jäi kuitenkin kokematta.
Tiesitkö muuten, että granaattiomena on ikivanha viljelykasvi, jota jo muinaiset egyptiläiset pitivät pyhänä kasvina. Sen alkuperä löytyy muinaisista Persian maista (nykyiset Iran ja Afganistan). Maurit toivat arabikulttuurin ja granaattiomenan Espanjaan, josta se myöhemmin levisi espanjalaisten valloittajien mukana latinalaiseen Amerikkaan. Nykyisin granaattiomenaa viljellään mm. Välimeren alueella, Väli-Amerikassa, USA:n Kaliforniassa sekä useissa Keski-Aasian maissa.


Yhä useammat tieteelliset tutkimukset tukevat vuosisataisia kokemuksia granaattiomenan terveysvaikutuksista. Granaattiomena on jo todettu erinomaiseksi sydän- ja verisuoniterveyden tukijaksi.

Ja näitä terveyspommeja ovat muuten myynnissä myös Levin S-marketissa!!!

Ei kommentteja: