13 joulukuuta 2012

Christianian joulumarkkinat

Christiania on Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva vapaakaupungiksi julistautunut alue. Joukko talonvaltaajia ja hippejä otti tämä entisen kasarmialueen haltuunsa vuonna 1971. Sittemmin paikka on tullut tunnetuksi anarkistien, taiteilijoiden ja huumeidenkäyttäjien alueena.

Suosituilla Christianian joulumarkkinoilla on sopivasti joulutunnelmaa ja vapauden tuoksua!

Christiania koostuu tänä päivänä noin 800 asukkaasta ja 15 pihapiiristä, joiden asukasmäärä vaihtelee muutamasta ihmisestä kymmeniin. 36 hehtaarin laajuisessa Christianiassa vierailee vuosittain noin miljoona turistia. Alueella valokuvaaminen on kielletty.

Christianiassa alkoi jo vuonna 1976 maailman tunnetuimman kuljetuspyörän tuotanto.
Pioneeriajatus ja toimintaidea oli perhepyörässä, joka olisi kakkos- tai ykkösauton korvike. Pyörä huomattiin laajalti erinomaiseksi lasten ja vaikkapa kauppakassien kuljettamiseen. Siitä syntyi haluttu taakkapyörä. Vapaakaupungin ulkopuolellakin huomattiin tämä näyttävä ja ympäristöystävällinen kuljetusmuoto, ja vuodesta 1994 pyöriä onkin toimitettu ympäri maailmaa - myös Suomeen.

Pyörä on ollut todellinen esikuva ekologiseen lasten ja tavaroiden kuljetuksen! Christiania Bike on suosituin tavarafillari! Turvallisuus, laatu ja kestävyys ovat tärkeimmät arvot. Nämä seikat tekevät Christianian pyöristä vankan, turvallisen liikenteessä ja mukavakäyttöisen kaikenlaisessa säässä, kuljetitpa sillä sitten lapsia tai tavaroita. Christiania Bike sopii myös erinomaisesti vaikkapa koiran kuljettamiseen!

Ei kommentteja: