19 elokuuta 2017

Queenstown - Milfords Sound - Te Anau

Queenstown on pieni kaupunki Uuden-Seelannin Eteläsaaren lounaisosassa. Kaupunki sijaitsee Lake Wakatipu -järven rannalla, ja sitä ympäröivät eri suunnista vuoret ja vuoristot, kuten The Remarkables.
Queenstownin alue on ollut maorien asuttama ennen eurooppalaisten saapumista.
Alueen ensimmäiset eurooppalaiset perustivat alueelle lammasfarmin vuonna 1860, mutta pari vuotta myöhemmin lähialueelta löydetyt kultaesiintymät saivat alueen väestön kasvamaan nopeasti.
Historiallinen kullankaivajien Arrowtown sijaitsee kivenheiton päästä Queenstownista kultarikkaan Arrow-joen rannalla. Kaupunki perustettiin vuonna 1862, osa kaupungin rakennuksista ovat vieläkin pystyssä.
Kultakuumeen päätyttyä kaupungin väkiluku laski, kunnes nykyisinkin kaupungille tärkeä turismi elvytti elinkeinon.
Queenstownia sanotaan myös maan adrenaliini keskukseksi. Täältä löytyy maailman ensimmäinen kaupallinen benjihyppy paikka. Jos originaali 42 metrin hyppy tuntuu liian mummolta, niin lähistöllä mahdollista tehdä myös maailman korkein benjiloikka… Sen korkeus ei ole enempää eikä vähempää kuin 300 metriä. 
Queenstownista matka jatkuu, ehkä koko maan upeimmalle alueelle, Fjordlandin kansallispuistoon ja sen Milfords Soundiin.
Milfords Soundissa meitä odottaa parin tunnin kestävä vuonoristeily mahtavine maisemineen.

Risteilyn jälkeen matka jatkuu kohti päivän määränpäätä, Te Anaun pikkukylää.

Kilometrejä tänään noin 370. 

Ei kommentteja: