07 maaliskuuta 2016

Thaimaa - Aasian suosikkimatkailukohde

Thaimaalaiset tunnetaan hymystään – asia kuin asia hoituu iloisin ilmein. Korrektius ja hyvät tavat kuuluvat kulttuuriin.
Heti rajalla saimme esimakua thaimaalaisten iloisista hymyistä. Ei muuta, kuin riviin seisomaan ja kuvia ottamaan…
Ensimmäinen stoppimme oli Det Udomin pikkukaupunki, joka sijaitsee Thaimaan koillisosassa reilun parin tunnin ajomatkan päässä Kambodzhan rajalta.
Pikkukaupungissa tutustuimme maan kulttuuriin, nautimme auringosta ja maaseudun rauhasta sekä isäntäväen vieraanvaraisuudesta.

Ja suomalaisesta saunasta...

Tiesitkö, että Thaimaassa tervehditään kättelyn sijasta wai-tervehdyksellä. Siinä avokämmenet liitetään vastakkain ja käsien sijainti kertoo, mikä on tervehtijän ja tervehdittävän sosiaalisen aseman tai ikäero. Mitä ylempiarvoisempi tervehdittävä on, sitä lähemmäksi leukaa kädet asetetaan. Arvostetuimmat henkilöt ovat buddhalaiset munkit, jolloin kädet nostetaan otsan korkeudelle.

Ja, että Thaimaan ajanlasku perustuu buddhalaisen kalenterin itäiseen versioon, joka on 543 vuotta gregoriaanista kalenteria edellä. Buddhalaisen kalenterin vuosi 2559 vastaa vuotta 2016. Vuosi vaihtuu kuitenkin 1. tammikuuta kuten gregoriaanisessa kalenterissa.
Thaimaan maasto on vaihtelevaa. Pohjoinen osa maasta on pitkälti vuoristoista. Ilmastoltaan koko maa on trooppinen ja kuuluu monsuunivyöhykkeeseen. Thaimaan luonto on monipuolinen: sademetsää, vuoristoa, tasankoja, kosteikkoja ja merta.
Ruokailu on Thaimaassa osa sosiaalista kanssakäymistä.
Monimuotoisen thaikeittiön perusta on thairiisi, jota höystetään tulisilla curreilla (kaeng), kasviksilla ja kalalla tai äyriäisillä.
Chili on nykyään erottamaton osa thairuokakulttuuria.
Yli 11 miljoonan ihmisen Bangkok on Thaimaan pääkaupunki ja talouselämän keskus ja hyvin suosittu turistikohde kauppakeskuksineen, vihannestoreineen ja pikkukauppoineen.

Ei kommentteja: