22 marraskuuta 2015

Annapurna Base Camp Trek, 1. päivä: Nayapuli - Kyumi

Maailman korkein poimuvuoristo on hyvin tyypillinen syy matkustaa Nepaliin.
Annapurna on 48 kilometriä pitkä harjanne, jonka korkein kohta Annapurna I ulottuu aina 8 091 metrin korkeuteen. Annapurna I on maailman kymmenenneksi korkein huippu ja yksi neljästätoista yli kahdeksankilometrisestä vuoresta.
Annapurna on sanskriittia ja tarkoittaa elonkorjuun jumalatarta.
Vaellus Annapurnan perusleirille kestää retkeilijän kunnosta riippuen 5-10 päivää.
Retkemme alkoi Nayapulin kylästä kilometrin korkeudesta, jonka jälkeen edessä on kolmen kilometrin nousu kohti Annapurnan perusleiriä.
Reitin alku kulki monttuista ja kivistä hiekkatietä pitkin, mutta vaihtui noin kolmen tunnin etenemisen jälkeen kiviseksi vuoristopoluksi kiviportaineen.
Kuten kuvasta huomaa, välillä mentiin alaspäin, jotta taas hetken päästä päästiin ylöspäin.
Reitin kaikissa kylissä on majataloja, joissa sekä majoitus sekä syöminen onnistuvat ongelmitta.
Turistipalveluista huolehtii Annapurnan suojelualueen turismikomitea, joka toiminnallaan yrittää pitää huolen, että matkailusta saadut tulot hyödyttävät myös paikallisia yhteisöjä.
Komitea tasaa turismin tuottamia tuloja paikallisten kesken esimerkiksi sopimuksella kiinteistä hinnoista: huolimatta kylän korkeudesta ruuan ja asumisen hinta pysyvät samoina.
Ensimmäisenä päivänä käveltiin noin 4 tuntia ja saavuttiin majapaikkaan Kyumin kylään illansuussa. Kylä sijaitsee noin 1 330 metrin korkeudessa. Ja illalliseksi Dal Bhat!
 Tiesitkö muuten, että osa saniaisita ovat erittäin maukkaita ja herkullisia...

Ei kommentteja: