16 joulukuuta 2013

Aurinkoa ja alppihumppaa


Itävallan Bad Gasteinin rinnealueet kuuluvat, tuoreen tutkimuksen mukaan, maailman parhaiden joukkoon ja Bad Gasteinen kylä sijaitsee 1 100 metriä merenpinnan yläpuolella. Asukkaita täällä on reilut 5 000.
Bad Gasteinin ulottuvilla on koko Gasteiner-laakson rinnetarjonta. 1 100-2 700 metrin välissä sijaitseva hiihtoalue tarjoaa laskettelua viidellä eri rinnealueella, yli 220 km hyvin hoidettuja rinteitä sekä puurajan ylä- että alapuolella. Hiihtohissejä alueelta löytyy yhteensä 44 ja pisin rinne on 12 km.
Uuden Stubnerkogel-hissin ala-asema sijaitsee aivan kylän keskustassa. Stubnerkogel on tunnettu yhtenä Alppien parhaista lasketteluvuorista, ja haastaa vaativampaakin laskijaa mainioilla rinteillään.
Sportgastein on tunnettu laskettelusta puurajan yläpuolella, sekä uskomattomasta panoraamanäkymästään. Koko Sportgasteinin rinnealue on Hohe Tauernin kansallispuiston aluetta ja hyvällä tuurilla voi nähdä gemssejä rinteiden lähettyvillä. Alueella on myös paljon upeita offareita. Ei muuta, kuin lauta jalkaan ja menoksi...
Vaikka Itävallassa ei panosteta jouluruokaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Suomessa, eräs Bad Gasteinen takseista oli kuitenkin hyvin jouluaiheinen. Herää kysymys, missäköhän JOULU 1 ajelee?

Ja jouluruuasta puheen ollen. Tiesitkö, että itävaltalaiset syövät jouluaattona makkarakeittoa!

Ei kommentteja: