23 marraskuuta 2012

Hiihtokausi korkattu

Voiko ihminen olla tyytyväisempi onnistuneen laskettelupäivän jälkeen?
Kyllä voi - toisen onnistuneen laskettelupäivän jälkeen!!!
Tämän kauden laskettelukausi korkattiin Itävallan Kaprunissa Kitzsternhornin jäätiköllä. 
Aina vuodesta 1965 lähtien laskettelijoilla on ollut mahdollisuus nousta Kaprunin jäätikköähisseillä ylös Kitzsteinhornin 3 000 metrin korkeudessa sijaitsevalle jäätikköhiihtoalueelle.
Kitzsteinhornin huippu nousee 3 203 metriä merenpinnan yläpuolelle ja jäätiköllä voi lasketella myös kesäisin. Hiihotalue sijaitse 911 – 3 029 metriä merenpinnan yläpuolella. Kesähiihtopaikka Alpincenter ravintoloineen ja huoltopalveluineen sijaitsee 2 450 metrin korkeudessa.
Ylin hissiasema on 3 029 metriä merenpinnan yläpuolella. Hoidettuja rinteitä on yhteensä 41 kilometriä, josta 12 km sinisitä, 26 km punaista ja 3 km mustaa rinnettä.
Alpit peittävät peräti 62 prosenttia maan pinta-alasta ja Itävallan Alppien korkein huippu on Großglockner, 3 798 metriä merenpinnasta. Loppuosakin on varsin kukkulaista: Tonavan laakso ja Alppien pohjoinen reuna-alue, matalampi alue maan itä- ja koillisosassa sekä Alppien reuna-alue niiden eteläpuolella.
Salzach-joki tuo Kapunin jäätikköalueelta vettä Salzburgin kautta aina Mustalle merelle saakka. Joki on Itävallan pisin ja vesirikkain Alppijoki. Pituutta joella on 225 km. 

Ennen rautateiden tuloa joki toimi tärkeänä suolankuljetusreittinä. Nykyään järjetetään kesäisin turisteille tarkoitettuja koskenlaskuretkejä. Ei muuta, kuin kesällä seikkailemaan!!!

Ei kommentteja: