Tämän päivän vapaalaskuretki vei
matkaajat Gudaurista Džvarin luostariin. Matkalle lähdettiin
pikkubussilla aivan hotellimme vieressä olevan poliisiaseman edestä.
Poliisiaseman kaukasiankoiranarttu pentuineen seurasi tiiviisti lähtöämme, kun 20 henkilöä reppuineen ja suksineen/lautoineen sullotiin pikkubussiin.
Poliisiaseman kaukasiankoiranarttu pentuineen seurasi tiiviisti lähtöämme, kun 20 henkilöä reppuineen ja suksineen/lautoineen sullotiin pikkubussiin.
Parinkymmenen minuutin matkan jälkeen
saavuimme Mtskhetan kaupungin kirkolle, missä pakkasimme reppuihin
vettä ja leipää tuliaisiksi luostarin munkeille.
Tästä sitten alkoi rankka kiipeily
polkua pitkin kohti Džvarin historiallista luostaria.
Luostari kohoaa korkealla vuorella kaupungin itäpuolella ja Mtkvari- ja Aragvi-jokien yhtymäkohdan yläpuolella. Nykyinen kirkko on rakennettu vuosina 586–605. Džvarin luostari on otettu vuonna 1994 Unescon maailmanperintöluetteloon.
Luostari kohoaa korkealla vuorella kaupungin itäpuolella ja Mtkvari- ja Aragvi-jokien yhtymäkohdan yläpuolella. Nykyinen kirkko on rakennettu vuosina 586–605. Džvarin luostari on otettu vuonna 1994 Unescon maailmanperintöluetteloon.
Luostarivierailun jälkeen
matka jatkui vielä kävellen paikallisen vuoristo-oppaan johdolla muutama sata metriä vuoren harjaa pitkin, ennen kuin päästiin
ekalle laskulle kohti seuraavaa vuorenhuippua.
Sieltä matka jatkui jyrkännettä alas ja metsän läpi kohti Georgian sotilastietä, missä pikkubussi oli meitä vastassa.
Korkeuseroa tälle ”kiipeilymatkalle” tuli yhteensä 900 metriä ja aikaa retkelle meni kahdeksan tuntia. Tällä kertaa ei valitettavasti päästy laskemaan puuterissa, kun lämpötila oli reilusti plussan puolella.
Rankka, mutta kuitenkin antoisa kokemus.
Sieltä matka jatkui jyrkännettä alas ja metsän läpi kohti Georgian sotilastietä, missä pikkubussi oli meitä vastassa.
Korkeuseroa tälle ”kiipeilymatkalle” tuli yhteensä 900 metriä ja aikaa retkelle meni kahdeksan tuntia. Tällä kertaa ei valitettavasti päästy laskemaan puuterissa, kun lämpötila oli reilusti plussan puolella.
Rankka, mutta kuitenkin antoisa kokemus.
Ja löytyihän niitä herkkuja myös kasvis-syöjälle! Tunnettuja georgialaisia kasvisruokalajeja ovat
pavuista valmistettu lobio ja mkhali-salaatti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti