Tiesitkö, että ruusunmarjan
sisältämää C-vitamiinia 100 grammassa on
14-kertainen määrä päivän tarpeeseen verrattuna. Siinä
on paljon E-vitamiinia sekä melko paljon folaatteja ja joitain
kivennäisaineita. Kuitupitoisuudeltaan ruusunmarja on ruisleivän veroinen.
Ruusunmarjaa on perinteisesti käytetty
anemian, päänsäryn ja infektiotautien hoitoon. Ruusunmarjassa on
runsaasti A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Sitä on
ruusunmarjassa saman verran kuin porkkanassa.
Lykopeeni-antioksidanttia taas ruusunmarjassa on enemmän kuin
tomaatissa.
Ruusunmarjoista voidaan valmistaa
hilloa, sosetta, mehua, kiisseliä,
kastikketta, teetä tai viiniä. Ruusunmarja sopii myös
vallan hyvin jogurtin maustamiseen tai vaikkapa puolukkapuuroon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti